You are here : Kiegészíto információk

Beiratkozás:

Bármikor beiratkozhat, bármelyik szintre, de ha biztosítani akarja helyét, akkor legkésobb egy hónappal a tanfolyam kezdése elott tegye meg. Nem szükséges semmilyen végzettség.
A jelentkezés életkortól független, 16 éves kortól. ( A nyári tanfolyamokra 15 éves kortól lehet jelentkezni.)
Ha vízumra vagy svájci tartózkodási engedélyre van szüksége, kérjük, igényeljen idejében bizonylatot a beiratkozásról. Csak a heti húszórás tanfolyam jogosítja fel a „Permis d’étudiant" (tartózkodási engedély) megszerzésére.


Elszállásolás:


Az Institut Richelieu nem rendelkezik bentlakással. Panziók és vendéglátó családok címérol a titkárságon érdeklodhet. Kérésre a titkárság segít Önnek felvenni a kapcsolatot a panziótulajdonosokkal. Garni szállodák címét ugyanitt megtudhatja. Ezenkívül a gyönyöru természeti környezetben fekvo Vichy kemping ideális körülményeket biztosít azok számára, akik a tanulás mellett szeretnének kikapcsolódni is.


Szabadidos tevékenységek:


Az évharmad folyamán a hallgatók számos kirándulás közül válogathatnak: városok, muemlékek, múzeumok látogatása, sízés az Alpokban.
Betekintést nyerhetnek Lausanne és környéke gazdag kulturális életébe: baletteloadások, hangversenyek, varietémusorok, múzeumlátogatások, a Hermitage Alapítvány kiállításaink megtekintése, konferenciákon való részvétel, hagyományorzo rendezvények stb.
Ugyanakkor Lausanne igazi sportváros, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság székhelye. Erdok, hegyek, tavak között fekszik, számtalan sportolási lehetoséget kínál: evezés, úszás, tenisz, golf, lovaglás, korcsolyázás, sífutás, stb. A biciklizés, a séta és a gyalogtúra kedveloit is szívesen fogadja.

 

Tanulmányi ösztöndíjak:


Az Institut Richelieu minden évharmadban két, arra érdemes hallgatónak anyagi segítséget nyújt: a tanfolyam költségeinek részleges vagy teljes elengedése formájában. Ezt a kedvezményt csak azok a hallgatók igényelhetik, akik legkevesebb egy évharmadot elvégeztek már, tanúbizonyságot tettek intellektuális és morális képességeikrol, jó eredményt értek el, és nehéz anyagi helyzetük miatt kénytelenek volnának félbeszakítani tanulmányaikat.
Azok a hallgatók, akik eleget tesznek a fenti feltételeknek, írásban fordulhatnak az Igazgatósághoz.

N.B. Az Igazgatóság fenntartja a tananyag, az órarend és a tanfolyamszervezés változtatásának a jogát.
-csoportok létrehozása vagy megszüntetése- a körülményektol függoen.

Institut Richelieu Lausanne

Fondé en 1962

école de langue
et culture française

Quiz

 

Follow us

Your product was added to your cart